Защо Гришо отказа участие в „София оупън“?

blank
Снимка: Facebook
- Реклама -

Без участието на Григор Димитров ще премине тенис турнирът „София оупън“

От екипа му са информирали организаторите, че заради контузия най-добрият български състезател няма да може да се възползва от запазената за него покана, предава „Фактор“.

Според някои информации Димитров е с травма в глезена, като през уикенда се отказа от участие в турнира от сериите „Мастърс“ в Париж, който се провежда тази седмица.

- Реклама -

„Изразяваме нашето съжаление за отсъствието на най-добрия български тенисист и му желаем бързо възстановяване“, казаха организаторите.

„София оупън“ се провежда от 2016 г., като българинът триумфира при единственото си участие през 2017 г. Година по-късно Димитров не игра заради контузия в рамото, а преди надпреварата през 2019 г. заяви, че не разбира защо трябва да има напрежение да играе в частен турнир.

„София оупън“ започва с квалификации в събота и ще продължи до 14 ноември. Турнирът, който се провежда в зала „Арена Армеец“, получи изключение и е единственото спортно събитие, което ще приеме публика след затягането на мерките заради разпространението на коронавируса в страната.

Шестима българи ще премерят сили в надпреварата, която ще бъде най-силната от проведените досега. Димитър Кузманов, Александър Лазаров и Адриан Андреев получават „уайлд кард“ за основната схема, а Габриел Донев ще се включи в квалификациите.

В турнира на двойки Кузманов ще си партнира с Александър Донски, а Лазаров ще играе с Васил Младенов.

- Реклама -