Отново: Мъж „оживя“ след 20 часа в хладилна камера

31153
blank
Снимка: Илюстративна

Преди няколко дни в България се разчу за скандален случай, при който е бил съставен смъртен акт на жив човек. Подобен е случаят и в индийското село Кандемпати в щата Тамилнад, където 74-годишен индийски „мъртвец“в продължение на 20 часа лежал в хладилна камера, след което оживял.

Баласубраманиан Кумар бил прикован към леглото заради тежка болест. На 12 октомври той престанал да дава признаци за живот. Неговите близки решили, че се е споминал. Според местните традиции, преди погребението, семейството му го поставило в стъклен гроб-хладилник. На другия ден специалист отишъл да отнесе хладилната камера и забелязал, че „трупът“ мърда, предаде DarikNews.

Запитал брата на Кумар защо ръцете на покойника треперят. Той отговорил, че това или са конвулсии, или душата на мъртвия все още не е напуснала тялото му. Но специалистът повикал полиция, тъй като отговорите на брата му се сторили неубедителни.

Индийските власти водят разследване, което ще трябва да установи защо роднините не са повикали лекар, за да установи смъртта на Кумар, а са го направили самостоятелно.