Безплатни хранителни продукти за нуждаещите се раздават в наша морска община

blank
Снимка: Pixabay

В община Каварна започна раздаването на хранителни продукти по Оперативна програма / ОП / храни и / или основно материално подпомагане, Фонд за Европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица, ОП. Това съобщи за медия „Нова Вест“ Керанка Далакманска.

„ Предоставяне на индивидуални пакети хранителни продукти 2017 – 2019 г.“362-ма общо са потребителите, които ще получат по един или два хранителни пакета. В гр. Каварна по един пакет ще получат 202-ма, и 43-ма по два пакета.В 16-етте населени места в кметствата ще се раздават хранителните продукти на 106 потребители по един пакет, и на 12-ет по два пакета.Един хранителен пакет съдържа 16 – ет вида консерви и др. продукти като : брашно, спагети, захар, консерви риба, зелен фасул и олио по ТРИ броя, белени домати, грах, гювеч,говеждо в сос, говежди кюфтета,пиле фрикасе – по ДВА броя, и по ЕДИН брой – ориз,лютеница,конфитюр, и леща. Теглото на един пакет е 27 кг.710 гр. на стойност 54 лв. и 88 ст.

Право на хранителни продукти имат лица и семейства, които са получавали целева помощ за отопление през 2018/2019 г., лица и семейства за отглеждане на деца с трайни увреждания, пенсионери с ниски доходи и др.Раздаването се осъществява в Стола на служба „ Домашен и социален патронаж“ от Председателя на БЧК – Каварна – Йорданка Балтаджиева по определен списък, а по селата – също по определен списък и и по график в кметствата . Раздаването на хранителни продукти в община Каварна трябва да приключи на 30 ноември 2020 година. Керанка Далакманска

- Реклама -