Кои мъже изневеряват повече

blank
- Реклама -

Интересно изследване показва кои мъже изневеряват повече. Според данните от изследването мъжете с по-нисък глас са по-склонни към изневяра.

Мъжете с нисък глас са по-слабо ангажирани с романтичните връзки и са по-склонни да изневеряват, пише в. „Дейли стар“, позовавайки се на китайско проучване, съобщава DarikNews.

За целите му изследователи от Северозападния университет в Чунцин са измерили височината на гласовете на 116 мъже и 145 жени на средна възраст 20 години. Участниците е трябвало да отговарят и на въпроси, свързани с нагласата им към романтичните отношения и изневярата.

- Реклама -

Направеният анализ е показал, че жените намират за по-привлекателни мъжете с нисък глас. Обяснението за това е, че въпросният тембър се дължи на по-високите нива на мъжкия полов хормон тестостерон. Оказало се обаче, че представителите на силния пол с нисък глас са по-склонни да изневеряват, без да се чувстват виновни.

Авторите на изследването, публикувано в сп. „Personality and Individual Differences“, не са открили връзка между височината на женския глас и склонността към изневяра.

- Реклама -