Бойко Борисов: Ще довършим работата си докрай

blank
Снимка: Министерски съвет

Премиерът Бойко Борисов посочи в своя профил в социалната мрежа „Фейсбук“, че Moody’s повиши дългосрочния рейтинг на България в чуждестранна и местна валута на Baa1 със стабилна перспектива.

Една от основните причини за повишения рейтинг е напредъкът на България по присъединяването към Еврозоната и успешно проведените реформи.

Международните експерти отчитат подобряване на дълговия профил на България, надежден валутен борд и добра бюджетна политика. Стабилната перспектива на Moody’s разчита, че и следващото правителство ще запази благоразумната фискална политика с балансиран бюджет на държавното управление, заявява Борисов.

Премиерът отбелязва, че за последните два месеца това е втората авторитетна международна агенция, която дава позитивна оценка на България. „И то в момент, в който икономиките на всички страни в света страдат заради пандемията. Поредното международно признание за нашата фискална политика ни задължава да довършим работата си докрай и да не допускаме отклоняване от курса“, посочва още Бойко Борисов.

- Реклама -