Марешки: Безплатни лекарства за пенсионери над 65 г. и ученици до 4-ти клас

2125
blank
Снимка: Facebook

Лидерът на ВОЛЯ сподели, че това е новата им кауза. А за учениците между четвърти и осми клас той иска 50 процента по-евтини лекарства

Веселин Марешки отново показа подкрепа за пенсионерите. Той се похвали, че иска въвеждането на безплатни лекарства за пенсионери над 65-годишна възраст и ученици до 4 клас. За учениците от четвърти до осми клас – с 50% по – евтини лекарства.

„Тази мярка даже е закъсняла. Но все някога трябва да се направи. Затова ние подехме кампания първо да питаме хората – искат ли или не. Над 160 000 души до момента са се подписали „ЗА“ и подкрепят ВОЛЯ в тази инициатива. Във Великобритания и Германия лекарствата за деца до 18 години са безплатни. Освободени от плащане са и възрастните хора на възраст над 60 години. Във Франция не се заплащат лекарствата за деца под 1 година и за възрастни над 60 години. В САЩ президентът Тръмп наскоро започна да прокарва политика за намаляване на цените на лекарствата“, коментира Марещки във фейсбук.

„Това е правилната съвременна политика. Така отговарям на тези, които се съмняват, че било нещо предизборно. Не! Това трябва да се направи веднага. Не знам защо досега нито една партия не е повдигнала този въпрос!“, отбеляза още лидерът на ВОЛЯ.