11.8 C
София

Тайните за яйцата: Как да са по-вкусни и да се белят лесно

Не пропускайте

Редакция Нова Вест
Редакция Нова Вест
Изпращайте ни вашите сигнали и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/novavest.bg/

Любимите на мнозина яйца са чест гост на трапезата на българина. Дали на закуска или на другите хранения, яйцата писъстват под всякаква форма в храненето ни.

Трябва обаче да се отбележи, че много хора правят грешката да варят яйца, като ги поставят директно в кипящата вода тенджерата. За да бъдат яйцата по-вкусни и нежни, а черупките лесно да се отлепят, е важно да се направи още една стъпка, , предаде DarikNews.

Много хора смятат, че варенето на яйца е много лесно. Просто трябва да сложите малко вода в тенджера, да сложите яйца и да готвите около 10 минути. В резултат на това яйцата, приготвени по този начин, не само много трудно могат да се обелят, но и не са с много добър вкус.

Първо яйцата трябва да бъдат оставени да киснат в студена вода за около десет минути. Така че, по време на варенето яйцата няма да се напукат и в резултат ще се окажат много нежни и приятни на вкус, освен ако не бъдат преварени.

Също така, след сваряването, не забравяйте да потопите отново яйцата в студена вода, за да помогнете за лесното отстраняване на черупките.

 

- Реклама -spot_img
[td_block_4]
- Реклама -

Последни новини