Джигит отнесе възрастни хора на спирка в Търговище

28

Снимката е илюстративна

Шофьор от Търговище е блъснал двама възрастни хора.

Инцидентът е станал в пътно-транспортно произшествие на бул. „Ал. Стамболийски“ в кв. „Въбел“ в Търговище между два леки автомобила, движещи се в посока Търговище – Попово, днес в 9:02 ч..

По първоначални данни инцидентът е станал в резултат на предприета неправилна маневра „изпреварване“ от единия от автомобилите, вследствие на което двете МПС са се ударили, съобщиха от пресцентъра на ОДМВР – Търговище.

В резултат на удара предприелият маневрата „изпреварване“ лек автомобил е излязъл вляво извън пътното платно и се е блъснал в спирка за обществен превоз на пътници, като е ударил и двама чакащи на спирката на граждани – жена на 78 год. и мъж на 91 год.

Двамата са откарани в МБАЛ-Търговище, където в момента им се оказва медицинска помощ. Няма опасност за живота им. Движението в района на инцидента се регулира от служители на „Пътна полиция“ и РУ-Търговище, като до приключване огледа на местопроизшествието преминаващите оттам леки автомобили ще ползват обходен маршрут през друг участък в кв. „Въбел“.

Водачите на двата автомобила са изпробвани по надлежния ред – с техническо средство алкотест „Дрегер“, за евентуално наличие на алкохол в издишания от тях въздух. Пробите им са отрицателни.