Политици от Републиканската партия в Армения нападнаха колежка (ВИДЕО)

58

В Армения наскоро беше прокаран новият закон срещу домашното насилие.

Мастилото му още не беше изсъхнало, когато група членове от управялващата Арменска Републиканска Партия решиха, че могат да дебатират политически чрез скубане на коси и шамари.

Сцената се разигра във вторник в Общината на Ереван на встъпителната сесия за 2018. Членове на Републиканската партия не се поколебаха да нападнат физически и вербално свои колеги заради нестандартните им методи да привлекат внимание към лошите условия в един квартал на Ереван. Но причина ли са неконвенционалните методи за такива примитивни реакции?

Независимо дали някой одобрява методите на опозиционната партия на Еркир Цирани или не, използването на физическа сила срещу колеги, особено жени, би трябвало да бъде заклеймено от всички партии и хора, които претендират да работят за благото на Армения.

Случката от вторник демонстрира безнаказаността, на която разчита Арменската Републиканска Партия. Дори общинският съветник от самата Републиканска партия, Найра Нахапетян, потвърди насилието като каза, че две жени са атакували Тарон Макариан.

Основните опоненти на закона срещу домашното насилие са мъжете от Арменската Републиканска Партия, които считат, че този закон ще попречи на мъжете да „поддържат традициите на арменското семейство“. Точно тези традиции, които в 21-ви век отдавна би трябвало да са забравени и останали в миналото, бяха демонстрирани в Общината в Ереван. Кметът на Ереван не само не разтърва колегите си, но седеше безучастно и гледаше бруталното отношение и отстраняването на двете жени от залата на Общинския съвет.

Арменската републиканска партия винаги се е обявявала в подкрепа на развитието. Премиерът Карен Карапетян говори за развитие и се изживява като спасител на Армения. Кметът Маргарян приветства строежа на увеселителен парк за 22 милиона долара в центъра на Ереван като признак за развитие с положителен ефект върху града. Въпреки това, на всички тях им убягва схващането, че „развитие“ не е просто синоним на „забогатяване“. Развитието има социални и поведенчески аспекти.

Никакви инвестиции няма да помогнат за развитието на Армения докато държавните лидери продължават да се държат неуважително помежду си и към гражданите на страната.

Докато Общинския съвет на Ереван планира празненствата по случай 2800 годишнина на града, членовете на съвета би трябвало да си спомнят за основите, върху които е изграден тоз град и за състоянието му в момента, до което те са го довели.

Източник: Ара Хачатурян за Asbarez

Превод и редакция: „Нова Варна“