Григор Димитров няма да участва на турнира в София

42

Най-добрият български тенисист Григор Димитров окончателно отказа турнира DIEMA XTRA Sofia Open 2018.

Това съобщи самият той в изявление до БТА.

Припомяме, че Гришо трябваше да защитава титлата си от миналата година, но обясни, че контузията в рамото се е оказала по-сериозна и участието пред родна публика би могла да застраши представянето му през останалата част от сезона.

По неофициална информация Димитров се лишава от 400 000 евро по персоналния си договор за участие, както и от евентуалните пари от наградния фонд, спечелени съобразно постижението му в тазгодишния турнир.

Българинът ще загуби и 250-те точки от световната ранглиста, спечелени преди година, като по този начин вероятно ще отстъпи на 5-о място.

„Аз и екипът ми трябваше да вземем едно от най-тежките решения досега, а именно да пропусна тазгодишното издание на турнира в София. Днес сутринта беше последната ми медицинска консултация. За съжаление, няма да бъда 100% готов за следващата седмица. Ако играя, това би било да доведе до допълнителни рискове и усложнения. Ще ми липсва българската публика и тази невероятна седмица, която имах през миналата година. Бих искал да благодаря и на Sofia Open за тяхното търпение и усилия за това да има АТП турнир в България. Благодаря ви за подкрепата!“, се казва в съобщението на Григор Димитров.