Почина най-възрастният човек на света (СНИМКИ)

60

Днес беше ден на траур в испанското село Биенвенида в югозападната част на страната, където в понеделник почина Франсиско Нунес Оливера, който е прекарал целия си живот там. Той почина месец след като навърши 113 г., съобщава БГНЕС.

Роднини на родения на 13 декември 1904 г. Франсиско отдават дълголетието му на диетата, която си наложил, консумирайки зеленчуци, които отглеждал в собствената си градина и всекидневната чаша червено вино.

Всяка сутрин за закуска той си правел кейк от пухкаво тесто, направено със зехтин и чаша мляко. До 107-годишна възраст той излиза сам за ежедневни разходки, според публикации в испанските медии, които се появиха тогава за неговия рожден ден.

Докато испанските медии описват Оливера като най-възрастния човек в света, неговото име не фигурира в списъка, поддържан от Групата за геронтоложки изследвания, която потвърждава възрастта на най-дълго живелите хора в света.

Групата, базирана в САЩ, изброява японеца Масажу Нонаака, роден на 25 юли 1905 г., което го прави на 112 г., като най-възрастния човек в света, но кметът на Биенвенида заяви, че има документи, които да докажат, че испанецът е бил по-възрастен.