Реал Мадрид отпадна от Купата на краля с пагубна загуба

61

Снимка: EFE

Реал (Мадрид) отпадна за Купата след загуба насред “Бернабеу”.

Реал (Мадрид) претърпя сензационна загуба с 1:2 от Леганес насред “Сантяго Бернабеу” в реванша от 1/4-финалите за Купата на Краля. Столичани бяха спечелили с 1:0 преди седмица, но изиграха нов слаб мач и справедливо бяха елиминирани.

Гостите откриха резултата в 32-ата минута. Ашраф Хакими и Начо Фернандес не се разбраха помежду си и подариха топката на Хави Ерасо.

Бившият играч на Атлетик (Билбао) видя, че вратарят е излязъл напред и от 20 метра насочи топката в горния десет ъгъл за 0:1.

Второто полувреме започна с гол във вратата на Леганес. Реал организира атака отдясно, Бензема хитро се измъкна от защитата и получи топката в наказателното поле. Французинът я копна над вратаря – 1:1.

В 55-та минута сензацията бе факт! Габриел засече центриране от корнер и прати топката в мрежата – 2:1 за Леганес!

След попадението Реал се хвърли да търси изравняването. Атаките на домакините обаче не даваха резултат. В 71-ата минута столичани дори можеха да получат още едно попадение. Ерасо получи топка в наказателното поле от Бовю, но Тео Ернандес застана на пътя и блокира шута. В 81-ата домакините създадоха великолепен голов шанс. Бензема получи подаване на дузпата. Французинът стреля, но вратарят Шампан показа великолепен рефлекс. По-малко от минутка по-късно Майорал засече топката с глава, но тя премина встрани от вратата. В 85-ата Серхио Рамос стреля под гредата, но Шампан внимаваше и изби.

Източник: sportove.net