Находчив нашенец успя да се представя с години за кардиолог

28

Снимка: Getty Images

Находчив старозагорец успя с години да се представя за кардиолог.

Още като студент по медицина се пробвал да специализира, но не успял и се пренасочил към вътрешните болести. Това обаче не му попречило, в последствие с години да работи като кардиолог в различни болници, представяйки фалшива диплома пред управите им.

Преди изобщо някой да се усети за измамата, минали цели три години и съответно три болници, в които самозванецът пребивавал. За да се класира за желаната длъжност – Кардиолог, мъжът проявил голяма находчивост. Явил се в инспектората на учебното заведение, в което бил завършил медицина с твърдението, че бил загубил безследно своя документ за придобита квалификация. Така с малко повече късмет се сдобил със заветната специализация „Кардиология“, с която вероятно осъществил своя младежка мечта.

Накрая обаче късметът му изневерил. Управата на една от болниците решила да разнищи случая около неговата диплома и видяла, че е фалшива. Така самозвания кардиолог се сдобил с обвинителен акт от прокуратурата в Стара Загора. В хода на разследването срещу него се изяснило, че е успял да представи фалшивите си документи за завършено медицинско образование: пред Управителя на МБАЛ ”Св. Иван Рилски”ЕООД-гр. Стара Загора, Изпълнителния Директор на МБАЛ „Проф. Д-р Стоян Киркович” АД – гр. Стара Загора и Управителя на МБАЛ ”Св. Иван Рилски”ЕООД-гр. Стара Загора, както и от 1996 година до 2014 година в различни лечебни заведения, пред Българския лекарски съюз, пред Районната здравноосигурителна каса и в Медицинския университет в гр. София.

Заради чистото си съдебно минало, пишман кардиологът успя да се размине с лека присъда. Районният съд в Стара Загора му даде 2 години затвор, отложени с 4 години изпитателен срок.