Сарафов дава отговори за шесторното убийство в Нови Искър: Кой е извършителят (Брифинг)

90

Снимка: Канал3

Разследващи дават брифинг за убийството на шестима души в Нови Искър. Този брифинг ще сложи край на спекулациите, че самоубилият се Росен Ангелеов е извършителят на деянието, закани се вчера МВР-шефът Валентин Радев.

Освен за шесторното убийство ще говорим и за самоубийството на Росен Ангелов. Последните дни чета медийни публикации, които тиражират версии. Колкото повече чета, толкова повече някои от тези анализи ме забавляват“, каза шефът на следствието Борислав Сарафов, цитиран от 24chasa.bg.

”С този брифинг искаме да сложим всички факти за случая. Преди да започнем днешния брифинг синтезирах всички основни въпроси и теории на конспирациите в медийното пространство. Няма да скрием никакви доказателства относно разследванията, които сме провели, стига те да не са следствена тайна”, добави той.

У нас няма никакво съмнение кой е извършителят на шесторното убийство. Както стана ясно, спрямо Росен Ангелов бяха открити процесуални обвинения„, каза още Сарафов.

„Дали той самият е самоубит или се е самоубил сам. ще отговори прокурор Наталия Николова, която отиде лично на местопрестъплението„, добави той.

„През цялото време на разследването съм поддържал лично връзка с директора на Научноизследователски институт по криминалистика към МВР госпожа Добринка Маркова, с която сме обсъдили заключенията от експертизите от института по криминология“, каза още Сарафов.

Почти не считам за необходимо да коментирам доказателства за авторството на убийството. Едно и също оръжие е умъртвило Кети Кюхова и останалите петима души, със същото оръжие е умъртвен и Росен Ангелов, барутни частици от същото оръжие са открити и по Росен Ангелов. Иззети са дрехи на самият Росен Ангелов, по които категорично има кръв на Кети, както и на Неделчо. Не мисля, че тези доказателства са малко. За нас несъмнено извършител на шесторното убийство е Росен Ангелов„, добави той и заяви, че самият Росен Ангелов категорично се е самоубил.

„Както вече стана ясно, на 7 януари беше открит трупа на Росен в изоставена постройка в местността Сърце. Беше назначена съдебно-медицинска експертиза, чието заключение показа, че смъртта на Ангелов се дължи на огнестрелно нараняване, причинено с един изстрел. Установено е сляпо завършващо прострелване в главата в слепоочието„, каза окръжният прокурор Наталия Николова.

Самоубийствато е станало вероятно в петък Последното влизане от таблета на Росен Ангелов е от 4-ти в изключително гнусни сайтове за детско порно“, добави тя.

При комплексната оценка направлението на изстрела дала категорично основание, че е възможно Ангелов да е възпроизвел изстрел в слепоочието със собствената си ръка, което е доказателство за самоубийството му„, каза още Николова.

Не се установяват охлузвания по горната част на лицето, тоест няма никакви данни за наличие на каквото и да е борба. По долните крайници има нараняване, което е с доста голяма давност -10-15 дни. В тялото няма наличие на етилов алкохол, морфин, кокаин, хероин, тоест никакви упойващи вещества или лекарства“, каза още окръжният прокурор.

Ето и целият брифинг на живо: