Мъж от Благоевградско влиза зад решетките след 21-вата си присъда

51

28-годишният Илия Магов от благоевградското село Мусомище влиза в затвора след 21-вата си присъда.

За шест години младежът е натрупал богато криминално досие от дребни кражби. В момента е даже зад решетките на бобовдолския затвор, предадоха от пресцентъра на Прокуратурата.

Последният му удар е бил в Девин, където обрал Мерцедес на местен жител. И пак е кокошкарска кражба- откраднал портфейл, чанта, фазомер, ножчета, ключове, конструктор, пръстени за бойлер, метални клещи, гидория. Щетата е за 144 лева общо. Като го хванали, крадецът върнал всичко на собственика.

Съден е за кражби също в района на Гоце Делчев, Разложко, Бургаско. Заради кражбата в Девин той трябва да изтърпи наказание и за предишните, които се кумулират – общо година и десет месеца затвор при строг режим.

Окръжните магистрати в Смолян отхвърлиха искането му за по-леко наказание, а решението е окончателно. В залата младежът помоли за последен шанс, каза че има малко дете, за което иска да се грижи, но съдебният състав не се поколеба в решението си.

В мотивите им пише, че действително Магов има дете на две години, но няма представени доказателства, че той е трудово ангажиран и полага грижи за него. „От раждането на това дете до момента осъденото лице е извършило седем престъпления, независимо от това, че е имал малко дете, за което е следвало да полага грижи„, се сочи още в мотивите.