ДНК анализ доказва, че Росен Ангелов е убиецът

46

ДНК анализ доказва, че Росен Ангелов е извършителят на шесторното убийство в Нови Искър. Той е действал сам и не е имал съучастник.

Това заяви шефът на Националната следствена служба Борислав Сарафов на брифинг в Съдебната палата.

Аутопсиите показват, че всяка жертва е убита с няколко изстрела, като в главата на всеки е произведен контролен изстрел, обясни още Сарафов.

Росен Ангелов има три присъди. Едната е за кражба, втората – за изнасилване, а третата присъда е за това, че в село Луково е съблякъл дете на 12 години и блудствал с него. За това престъпление е осъден на осем години затвор. Той обаче не е изтърпял наказанието си, защото се е укрил. През 2009 г. е обявен за общодържавно издирване.

Ангелов е обект на разследване и за кражба и обсебване. Обект е и на още едно наказателно производство, което тече в момента, което също е за блудство на лице под 14-годишна възраст.

„Мотивът на извършителя на убийството е личен и е свързан с интимни отношения и връзка с Кети Кюхова – тя е била убита първа”, поясни от своя страна главният секретар на МВР Младен Маринов.

Чака се резултат от още много експертизи. По отношение на издирване на извършителя по разпореждане на премиера Бойко Борисов са включени всички сили, включително и на българската армия. Информацията за извършителя е, че той е изключително опасен, склонен е към насилствени действия, най-вероятно е въоръжен.

По време на огледите са открити части от ръчни гранати, запалки за тях, търсел е да се снабди с огнестрелно оръжие.

С оглед на сигурността на населението около място, където последно е засечен, е наситено с полицейски сили. Включени са сили и средства на „Гранична полиция“. Има тежка бронирана техника в района на село Луковит.

„Лицето дълъг период от време се е укривало. Предприел е всички мерки да затрудни неговото откриване“, заяви Маринов.

По думите му Росен Ангелов е имал преднина, защото деянието е извършено на 31 декември през нощта, а на 2 януари са били открити телата.