МВР дадоха подробности за шестте убийства в Нови Искър

157
Става въпрос за шесторно убийство и още сега изключвам версията за самоубийство на някой от убитите!
Това заявиха от МВР и прокуратурата на извънреден брифинг относно свирепото шесторно убийство в Нови Искър, цитирано от Блиц.

Припомняме, че при във вторник в дома на семейството бяха открити телата на мъжа на първоначално издирваната Кети Кюхова – Неделчо Юнаков, на неговия син Георги (20 г.), на дъщерята на Кюхова – Нанси (16 г.), на приятеля на тийнейджърката (18 г.) и нейната баба по майчина линия (72 г.).

44-годишната Кети Кюхова, която първоначално бе обявена за издирване, заедно със семейния автомобил – БМВ, е намерена убита и хвърлена в кладенец, дълбок два метра. Кладенецът се намира на метри от мястото, където беше открит джипът на семейството. Стъклото до шофьорското място е счупено, на негово място има найлон.
В близост до автомобила журналисти намериха тефтерче, в което са написани задължения – сметки за ток, към мобилни оператори. Не е ясно на кого е това тефтерче. В него обаче е споменато и името на Неделчо.
Всички са убити с огнестрелно оръжие, с множество изстрели. Не е ясно дали оръжието е едно, чакаме да станат готови експертизите. Предстои много работа по лабораториите“, добави Борислав Сарафов.
Направен е статичен, но и динамичен оглед на местопроизшествието. Иззети са необходимите доказателства. Няма как в този ранен етап да очаквате максимално пълна и обстойна информация. Работим по множество версии“, каза той.
Изключваме версията за убийство с последвало самоубийство“, отново подчерта гл. комисар Младен Маринов.

 „Към момента основно разглеждаме дейността на убития Неделчо. Той се е занимавал с търговска дейност и е имал общо и с кухи фирми, които са укривали ДДС. Разглеждаме и как точно е придобил имота в Нови Искър. Работим по всякакви факти“, каза той.