Детска приказка за голи мъже възмути стотици родители у нас (Снимка)

102

Снимка: Фейсбук

Детска приказка за трима голи мъже с пушки възмути и учуди стотици родители у нас. Репортер на Нова Варна се натъкна на приказката, както и на илюстрацията към нея, представяща главните герои.

В приказката се разказва за трима ловци, от които двама ходели голи, а третия без дрехи. Също и как ловците имали три пушки, две от които не били заредени, а в третата нямало патрони.

Цялата приказка продължава в същия дух от началото до края, без да има логична последователност или някакъв извод, който да е достъпен за мисленето на което и да било малко дете.

Най-възмутителното, обаче е самата илюстрация към „детската“ приказка. На картинката отдясно са изрисувани трима мъже, с голи тела, а единият от тях дори има татуировка на рамото си.

Оказва се, че допускането подобна приказка да присъства в страниците на детска книжка, съвсем не е случайно или предмет на неволна грешка. Книгата съществува от години по книжарниците. Навярно не е и единствената с подобни приказки и разкази, които се четат на подрастващите ни деца.

Ето и самата приказка, споделена от Петя Иванова: