Инвалид остана на улицата след като го изгониха от общинско жилище

22
blank
Снимка: bTV

Снимка: bTV

Евгени Илиев e диабетик и инвалид по болест. От месец май обаче живее в кола, подарена му от съсед, след като е изгонен от общинското си жилище в София.

От общината в столичния квартал „Дружба” разбираме, че не е плащал наем от десет години и дължи почти 12 хиляди лева. Също така не стопанисвал дома си добре. Въпреки това многократно са давали възможност на Евгени да погаси задълженията, а социалните неведнъж са му предлагали помощ, съобщава „bTV“.

Вариантът е при негова воля да му помогнем да бъде настанен в дом. Това ще бъде най-добрият вариант за него”, допълни тя.

Евгени е категоричен, че не иска да живее в социален дом и тук не пречи на никого.

„Където и да решат да ми дадат апартамент, аз трябва да лазя по стълбите до асансьора, за да се кача с количката”, казва той.

По думите му иска да живее в каравана. Евгени вярва, че добри хора ще му помогнат, и се надява скоро да има каравана.

Преди година болестта на Евгени прогресира и се налага краката му да бъдат ампутирани. Не работи и разчита на инвалидната си пенсия. Половината от нея е под запор, след като тегли заем, който не може да изплаща. И макар да има двама братя и сестра, до него остава единствено племенникът му. Той обаче също живее в колата.

- Реклама -