654 нарушения и 22 шофьорски книжки иззети за седмица в обл. Сливен

28

Снимката е илюстративна.

През изминалата седмица на територията на ОДМВР-Сливен служители на „Пътна полиция” са проверили 931 превозни средства и 1134 лица. Това съобщиха от ОДМВР-Сливен за Нова Вест.

Констатирани са 654 нарушения на Закона за движение по пътищата. Съставени са 85 акта и 537 фиша, от които 337 електронни за превишаване на скоростта.
Да управляват след употреба на алкохол са установени четима водачи, от които двама с алкохол над 1,2 промила, за което са образувани бързи производства. За управление на МПС след употреба на наркотици са образувани 3 досъдебни производства.

Неправоспособните са 4, без заплатена винетна такса са 8 водачи, като автомобилите са спрени от движение.
7 са отнетите свидетелства за управление на МПС за употреба на алкохол и наркотици, 15 за неплатени глоби. Полицейските служители извършват проверка на място за задължения и за тяхното плащане. Свидетелството за управление се връща след заплащане на глобите. Повече от половината от водачите с отнети шофьорски книжки са заплатили своите задълженията.

От 27 ноември до 3 декември са прекратени регистрациите и са свалени табелите на 10 автомобил. За неизправност на автомобилите за движение при зимни условия / износени гуми, неизправни светлини, чистачки и други/ са съставени 7 акта.