Меркурий ще бъде ретрограден точно около коледните празници

36

Тази година Меркурий ще бъде ретрограден точно в периода, когато ще купуваме коледни подаръци – от 3 до 23 декември.

По традиция има голяма вероятност, ако купите на близките си хора техника, тя да не бъде в изправност, така че имайте едно наум. Меркурий, също като Луната, е свързан с адаптацията към заобикалящата ни реалност. Но ако Луната отговаря за психобиологическите механизми, то Меркурий е свързан с рационалните системи за адаптация.

Циклите на Меркурий са най-кратките след слънчево-лунните и траят 116 дни. Животът е постоянен учебен процес и циклите на Меркурий отразяват този факт, предлагайки ни на всеки три месеца да усвояваме нови навици и способности, усъвършенствайки вече наличните умения и адаптирайки се към постоянно променящите се външни условия. По време на ретроградния Меркурий забавянията, проблемите и нарушенията в работата се случват, само за да ни тласнат към промяна и учене и само в случаите, когато не го правим по собствена инициатива, а миналите ни модели на взаимодействие със света не вършат никаква работа.

Но ако усвояването на нов опит и постоянното усъвършенстване са част от живота ни, ако приключващият цикъл е бил изживян продуктивно и ефективно, през този период ние ще получим позитивна обратна връзка от света под вид на благоприятни резултати, реализирани предишни идеи, възможности за необходими промени и нови преживявания.

По време на ретроградния период Меркурий се доближава на минимално разстояние до Земята, като скоростта му в този момент също е минимална. Това означава, че всички меркуриански задачи – контакти, връзки, пътувания, уговорки, обучение, срещи, всичко, свързано с транспортни средства, връзки и комуникации, информация, търговска и интелектуална дейност – всичко това започва да играе особено важна роля в живота ни.

Нещо повече, именно когато Меркурий е най-близо до Земята във всички изброени дейности са възможни такива промени, които да оставят най-голяма следа в земната ни реалност и могат да имат осезаеми последствия. Както позитивни, така и негативни.

Източник: woman.hotnews.bg