Задържаха престъпна група за трафик на хора

34

Снимка: МВР

Служители на ГДБОП са неутрализирали организирана престъпна група за трафик на хора с цел сексуална експлоатация.

По време на специализираната операция са иззети тефтери със записки, парични преводи, самолетни билети, съобщават от МВР за Нова Вест.

Специализираната полицейска операция за неутрализиране на организирана престъпна група е проведена от служители на ГД „Борба с организираната престъпност“ на територията на Враца и Вършец. Действията са осъществени под наблюдението на Специализираната прокуратура. Задържани са трима души, набирали и склонявали българки към предоставяне на сексуални услуги срещу заплащане в страни от ЕС – Австрия и Германия.

При претърсвания и изземвания в жилища, обитавани от участниците в групата, и в автомобилите им са иззети тефтери със записки, парични преводи, самолетни билети, мобилни телефони и СИМ карти, компютърни конфигурации, както и наркотични вещества.

По досъдебното производство, в качеството на свидетели, пред съдия са разпитани жертви на трафика с цел сексуална експлоатация. На тримата задържани Специализираната прокуратура е повдигнала обвинения за извършените престъпления

На ръководителя на групата е наложена мярка за неотклонение за срок до 72 часа, а на участниците – „парична гаранция“. Действията по разследването продължават.