Samsung пуска нов модел смартфон

78

Снимка: pcworld.bg

Мечтата на Samsung е да надмине iPhone на Apple и затова работното заглавие на Galaxy S8 беше “Dream“(мечта). Нито Galaxy S, нито Galaxy Note успяха да пленят купувачите така, както конкурентите им от iPhone, въпреки усилията на Samsung.

Корейският гигант изглежда вади силна карта – смартфон, различен от всичко на пазара, включително iPhone. Новият модел се нарича Galaxy X, но не поради причината, която предполагаме. Ако си мислите, че Samsung иска просто да копира iPhone X заедно с името му, това не е така. Слухове за Samsung X се носеха още когато iPhone X беше познат под кодовото име iPhone 8.

Galaxy X на Samsung е първият гъвкав телефон – устройство, което е толкова сложно, че трябва първо да се изпробва в ограничена бройка преди да се пусне масово.

Samsung правят демо версии на гъвкави телефони от години и ги демонстрират по технологични изложения, но досега не бяха готови да пуснат такъв модел на пазара. (Galaxy Round не се брои).

Galaxy X може би ще бъде първият, който ще достигне до клиентите в близко бъдеще. От компанията потвърдиха съществуването на модела. Моделът вече е получил нужните сертификати и одобрения. Интересното около него е, че не е изтекла никаква предварителна информация, освен факта, че има нужните сертификати. Обикновено информация за характеристиките на всички модели изтича доста преди те да бъдат официално пуснати.

Предполага се, че моделът ще излезе съвсем скоро, но в ограничени количества и лимитирана серия. Samsung не е единствената компания, която работи по огъващи се телефони, но по всяка вероятност иска да е първата, която пуска такъв на пазара.

Източник:bgr.com

Превод и редакция: „Нова Вест“