Гришо е на финал в Лондон. Заслужена 3-та позиция в света

22

Снимка: twitter

Ракетата ни Григор Димитров продължава да трупа успех след успех.

Снощи феноменалният Григор победи Джак Сок на заключителния Мастърс с 4:6, 6:0, 6:3.

След двубоя, по време на което Димитров едва сдържаше сълзите си, той сподели:

„Джак е много силен играч и ми създаде доста проблеми. Първият сет започна добре за мен, но след това не играх най-добрия си тенис. После показах по-голямо желание. Наистина много исках да спечеля и дадох всичко от себе си. В такива мачове е важно да не се поддаваш на негативните емоции и да опиташ да си позитивен максимално дълго“.

 

Тази победа се превърна в историческа за нашето момче, защото благодарение на нея, Григор се класира на най-големия финал в кариерата си досега – спор за трофея на Финалния турнир на ATP в Лондон и вече е №3 в в класацията за 2017 г.

 

Гришо ще се изправи срещу белгиеца Давид Гофен, който също направи огромен успех – победи шесткратния шампион Роджър Федерер (Швейцария).

Дори Гофен да триумфира с трофея в неделя, Григор ще остане №3 в света. Ако Гофен надделее над Григор, той ще събере 4275 точки. С победата си срещу Джак Сок Гришо прибави към актива си още 400 точки. От началото на турнира той е добавил цели 1000 точки, тъй като записа и три победи в груповата фаза, а всяка от тях му донесе по 200 точки. Така в момента Димитров вече има 4650 точки.

При триумф в неделя – 19 ноември, пък Гришо ще вземе нови 500 точки и ще има 5150 точки.

Пожелаваме му успех!