Върнаха близо 1700 деца в класните стаи

24

Областната дирекция на МВР в Сливен е оказала съдействие за връщането на близо 1700 деца в учебните стаи

Екипи на полицията са посетили 6645 адреса съвместно с Регионалното управление по образование и Дирекция „Социално подпомагане” на територията на област Сливен, съобщи регионалният говорител на ОДМВР – Сливен за Нова Вест.

На работна среща днес, инициирана от областния управител на област Сливен Чавдар Божурски, беше изнесена информация по актуалното състояние и конкретните резултати по прилагане на механизма за съвместна работа на институциите по обхващане и задържане в образователната система на деца и ученици.

От страна на ОДМВР-Сливен, участие взеха началници на районни управления, началници на „Териториална полиция” и инспектори в „Детска педагогическа стая”.

В първия етап от процеса на обхват на деца и ученици, незаписани или отписани от учебния процес, проведен в периода 07-12 септември, полицейски служители са посетили 6645 адреса. Ангажирани са 69 служители от „Териториална полиция” и инспектори „Детска педагогическа стая”. Полицейските служители оказват съдействие основно при установяването на децата и родителите по адресни регистрации, удостоверяване на тяхната самоличност, като и сигурността на екипите.

По данни на доклад, изнесен от Илонка Толева, старши експерт по приобщаващо образование към Регионално управление по образование-Сливен, в резултат на съвместните усилия на институциите в детските градини и училищата са върнати 1699 деца на възраст от 5 до 16 години. В чужбина са 1862 деца, неустановени на адрес са 781. Незаетите места са 2127.

Предстои да се анализират досега получените данни и да се покрият незаетите места. Това е предвидено да се реализира през втория етап на програмата в периода от 2 до 24 ноември.