Снимка, на която жена показва среден пръст, стана причина за уволнението й

38

Снимка на велосипедистка, която показва среден пръст на кортежа на американския президент Доналд Тръмп обиколи интернет пространството.

Това вероятно щеше бързо да бъде забравено, включително и от самата жена, ако тя не бе решила публично да заяви самоличността си, пише „Актуално“.

Самата снимка не позволява авторът на обидния жест да бъде идентифициран, но жената сама реши да се разкрие като използва снимката за профила си в социалните мрежи Twitter и Facebook. В крайна сметка това ѝ коства работата, тъй като работодателите ѝ не харесали този израз на отношение към американския президент.

 

Той минаваше край мен и кръвта ми кипна. Казах си – ето го, отива на проклетото си голф игрище“, припомня си 50-годишната самотна майка Джули Брискман в интервю за The Huffington Post. Тръмп действително отивал към Trump National Golf Club, когато конвоят му изпреварил велосипедистката.

Всъщност снимката е дело на фотографа на АФП в Белия дом Брендън Смяловски.

„Това, което прави тази велосипедистка уникална, е нейната упоритост. След като конвоят я задмина, тя успя да го настигне благодарение на червен светофар, за да повтори жеста си отново“, припомня си фотографът.

Дали самата Джули Брискман съжалява вече за спонтанния си израз на отношение към Тръмп, не е ясно.

Строителната компания Akima LLC, която работи за американското правителство и армията и в която досега е работила и Брискман, я уволни безкомпромисно. Никой от бившите ѝ работодатели не бе открит за коментар. Снимката продължава да стои в профила на Джули в социалните мрежи.