32 семейства от Бургаско остават в наводнените си домове след разрушителния потоп

30

Снимка: Флагман

След потопа в община Камено, 32 семейства остават в наводнените си домове.

Очаква се днес да са готови описи на загиналия в бедствието добитък и на загуби на друго имущество, за да може стопаните да получат обезщетение, съобщава „Труд“, цитиран от bnr.bg.

Хиляди се притекоха на помощ на бедстващите семейства в Камено и областта. Едни чрез изпращане на финансови средства чрез СМС и по банков път, други на място. Жителите на варненския квартал „Аспарухово“ също събират помощи за пострадалите от наводнението в Камено. Припомняме, че преди 3 години там също трагедията след пороя беше голяма:  загинаха 13 души, а десетки семейства останаха без дом.

Ние знаем какво е да загубиш близки и дом от природна стихия„, казват организаторите на благотворителната акция във Варна, предава 24chasa.bg. Все още се търсят доброволци, които трябва да помогнат при товаренето на събраните помощи.

Връхни дрехи, одеала, завивки, черна и бяла техника и който каквото може, могат да бъдат предадени в пункта в „Аспарухово“ до понеделник вечерта. Бусовете със събраните помощи ще потеглят от Варна във вторник в 8 ч. сутринта. Организаторите ще посетят лично на място всеки един от пострадалите, за да видят, кой от какво има нужда и, за да са сигурни, че всичко дарено отива при хората в нужда.