„Нетфликс” прекратява отношенията си с Кевин Спейси за сериала „Къща от карти“

33

Снимка: AP

Компанията за онлайн стрийминг „Нетфликс” обяви, че прекратява всякакви отношения с Кевин Спейси за сериала „Къща от карти” след отправените към него обвинения за сексуални посегателства.

Компанията повече няма да финансира политическата драма, ако Кевин Спейси продължава да играе в нея.

От компанията обявиха още, че няма да разпространяват филма „Гор”, в който актьорът е съпродуцент и играе ролята на писателя Гор Видал. Филмът е в постпродукция и се очакваше да излезе догодина, съобщиха световните агенции, пише бТВ.

От началото на седмицата зачестиха обвиненията срещу Кевин Спейси за сексуален тормоз. Към момента актьорът не е арестуван и не са му повдигнати обвинения.

Междувременно полицията на Ню Йорк събира доказателства за евентуален арест на Харви Уайнстийн за изнасилване. Повод за това е последното свидетелство срещу него, след като актрисата Пас де ла Уерта публично обвини продуцента, че я е изнасилил в апартамента ѝ два пъти през 2010 г.

Във Великобритания премиерът Тереза Мей въведе правила за поведение в партията си заради други твърдения за сексуален тормоз. В понеделник Мей ще се срещне с другите партийни лидери, за да търси начини за справяне с проблема.

Скандалите не подминаха и световни организации – за три месеца са подадени 31 жалби за сексуални посегателства срещу служители на ООН, съобщи говорителят на организацията.