Майката на осъден за бой в дискотека ще обжалва присъдата в Страсбург

61

Ирена Митева, майка на 30-годишния Николай Николов от Бяла Слатина, който беше осъден на 4 години затвор след бой в дискотека „Екстази“, заяви, че ще обжалва присъдата в Страсбург, съощава Конкурент.

Живеем в Абсурдистан, затова ще търся справедливост извън България. Тук събитията се случват според връзките и парите на хората, а не според справедливостта – заяви Митева.

Твърдо съм решена да подам жалба в Европейския съд по правата на човека в Страсбург. Но съм отчаяна, защото колкото повече се боря, толкова по-зле става за мен и децата ми“.

Николай Николов бе признат за виновен в тежка телесна повреда на Павел Викторов, охранител в белослатинска дискотека след масов бой на 4 август 2013 г.

Процесът се точи 4 години, но на 20 октомври ВКС постановява 4 г. затвор за Николай и обезщетение от 70 000 лева.

Битият охранител е син на прокурор Веселин Вътов от Враца, за което майката на осъдения казва: „Техните връзки и пари са големи. От едната страна Ценко Чоков натиска с пари, за да не пострада синът му, от друга страна пострадалият е син на прокурор, който е награден преди 3 месеца от Сотир Цацаров… Срещу кого да се боря?“.