Полетялото в първия миг от живота си българче, бе кръстено

32

Снимка: Facebook/ Lufthansa

Българчето, което се роди на борда на самолет на „Луфтханза”, беше кръстено в православна църква. Малкият Николай се появи на бял свят на 26 юли по време на полет от Колумбия до Германия. 

38-годишната му майка Десислава роди 192-ия пасажер в самолета над Атлантическия океан, с помощта на трима лекари на борда. Бебето носи името на единия от тях.

Снимка: Facebook/ Lufthansa

Самолетът „Airbus A340-300” излетял от колумбийската столица Богота на 25 юли в 21:00 ч. местно време. По време на полета Десислава усетила симптоми на преждевременно раждане, съобщи Нова.

Екипажът преместил някои пътници в предните редици, а задната част на самолета се превърнала във временна родилна зала. Раждането протекло без усложнения.

За да предостави на майката и нейното новородено дете възможно най-бърза последваща медицинска грижа, капитанът на полета решил да направи междинно кацане в Манчестър.

След като медицински екипи поели майката и бебето, необикновеният полет продължил по направление към Франкфурт.

Ники е второто дете на Десислава, чийто постоянен адрес е в Пазарджик. Актът за раждане на детето беше съставен в българското посолство в Лондон и беше изпратен за пресъставяне в Общинската администрация в Пазарджик, където беше издадено и оригиналното удостоверение за раждане.

Снимка: Facebook/ Lufthansa

Ражданията в самолет са голяма рядкост. От 1965 г. това е едва 11-ата поява на бебе на бора на машина на „Луфтханза”. По принцип авиокомпанията позволява на бременни жени да летят само до края на 36-тата седмица от бременността.