Доган: Здрав съм, нямам инфаркт

31

„Здрав съм! Нямам инфаркт, партенка е!“

Това заяви пред Епицентър.БГ почетният председател на ДПС Ахмед Доган, коментирайки публикации за здравословното му състояние.

„Имах летен грип, даже съм забравил, прегледах се профилактично, но чак пък инфаркт! Моля ви се (смее се). Толкова хора ми се обадиха след тази невярна публикация. На всички казвам – здрав съм! Но на вас, журналистите, казвам: Изследвайте това явление – клюката в политиката! Жълтите новини, интригата, клюката, вече са явления, които движат живота ни. Това ни владее, няма как да го поправим сега, за съжаление! Явно трябва да се смени цяло поколение, за да разберем, че истината е най-важната в живота! За всичко трябва да имаме държавническо чувство. В това отношение ролята на медиите е много голяма, не по-маловажна от тази на политците. Клюката е пагубна“, обобщи почетният председател на ДПС.

Доган сподели, че се чуди и смее на това, което чете в публикациите за себе си. Той недоумява как може в медиите да се пише нещо за човек и неговото здравословно състояние, без дори да бъде попитан този човек. Ей така, поне от куртоазия.