Цветанов: Действията на БСП са несъстоятелни

44

Kадър: Facebook

„Популизмът и клюкарството не са политическа алтернатива. При ГЕРБ контрабандата е на най-ниските си нива от 2007 г. насам.“ Това заяви зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов след заседание на Изпълнителната комисия на ГЕРБ, свикана извънредно от лидера Бойко Борисов заради вчерашния конгрес на БСП, който реши да се иска вот на недоверие на правителството заради „липсата на борба с корупцията“.

„Когато не можеш да овладееш своята партия и съмишлениците я напускат заради лидера не може да говориш за модерно робство“, отряза Цветанов.
И подчерта, че никой български лидер не е бил приеман навън така, както Бойко Борисов.

„Абсолютно несъстоятелна теза от страна на БСП. Смятам, че БСП трябва да решават първо вътрешните си проблеми. Когато не можеш да овладееш партията си и нямаш нейната подкрепа, не смятаме, че е сериозно да хвърляш обвинения към партия, която през последните 10 години печели изборите. Алтернативата пред БСП явно е да създават интриги“, заяви председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов след заседанието на Изпълнителната комисия на ГЕРБ.

„През последната година и половина, откакто Нинова е председател на БСП, тече кампания, изградена върху лъжи, и ние вече започваме да подготвяме регистър на фалшивите новини, които текат в централата на БСП“, коментира вицепремиерът Томислав Дончев. „Аз ще ви нахвърля само някои такива. В момента на изговарянето им те са звучали много истински, но в дистанцията на времето е хубаво да се припомнят, за да се види как звучат“, каза той.

„Отнемат ни председателството“ се говореше преди 3 месеца от Румен Гачев, „Няма 160 млн евро за ограда“ – твърдяха, че няма да е построена, сега че е пропусклива. Твърдяха, че ще има режим на тока. На някой да му е спирал тока или печката? Преди 2 години говореха за 16 млрд. дълг, който ще бъде изхарчен. Не само не е изхарчен, ами и дефицитът намалява. Началникът на разузнаването е братовчед на премиера. Това беше опровергано“, заяви още Дончев.