Дестинациите, които не трябва да пропуснете през 2018-а

31

Краят на 2017 година наближава с бърза скорост. И ако през студените месеци хората мислят по-малко за навъртане на километри по света и у нас, то често използват това време, за да планират ваканциите си за следващата година.

Ако вие все още не сте си харесали дестинации за идната, от платформата за пътувания Lonely Planet са го направили вместо вас. Те вече публикуваха своя списък Best in Travel 2018. Ето ги и тях:

Осло, Норвегия

Снимка: Wikipedia

През 2018 година скандинавската държава има повод за празненство – 50 години брак между нейният крал Харалд V и съпругата му кралица Соня. Освен това сградата на операта в града има първи юбилей, а това означава, че посетителите на столицата ги очаква разнообразие от културни събития.

Матера, Италия

Снимка: iStock

Този пещерен град в южната част на Италия се заражда 9000 години назад, а в последните месеци претърпя сериозно обновление и възстановяване на древния му облик. Плюс това Матера е кандидат за Европейска столица на културата 2019.

Антверпен, Белгия

Снимка: iStock

През следващата година местните власти в Антверпен готвят мащабен фестивал – Antwerp Baroque 2018. Той е посветен на архитектурата, изкуството и най-известният гражданин на града – художникът Петер Паул Рубенс.

Хамбург, Германия

Снимка: iStock

Преди време Хамбург откри футуристичната си концертна зала Elbphilharmonie, в която бяха инвестирани 790 милиона евро. Дори тя е достатъчна причина да отделите време и да посетите северния германски град.

Севиля, Испания

Снимка: iStock

Столицата на испанската област Андалусия успя да се пребори в тежкия трафик през последните години и замени автомобилите с велосипеди. Заради това днес вече е по-лесно за посетителите й да се наслаждават на мавританската архитектура.