Съдът задържа под стража двама мъже за грабеж и побой

39

По искане на Окръжна прокуратура – Сливен, съдът задържа под стража двама мъже извършили грабеж, като упражнили насилие над собствениците на откраднатото

По искане на Окръжна прокуратура – Сливен, съдът задържа под стража Жеко Г. (на 18 г.) и Петър Й. (на 25 г.), съобщиха от прокуратурата.

Те са обвинени за това, че на 20.10.2017 г. в гр. Шивачево, общ. Твърдица, в съучастие по между си като съизвършители, извършили кражба на чужди движими вещи – дърва за огрев, собственост на мъж и жена, като заварени на местопроизшествието употребили сила (нанесли побой на собствениците на дървата), за да запазят владението си върху откраднатите вещи – престъпление по чл.198, ал.3, вр. чл.20, ал.2 от НК.

По отношение Петър Й. е налице различна правна квалификация, тъй като той е извършил деянието в условията на опасен рецидив – престъпление по чл.199, ал.1, т.4, вр. чл.198, ал.3, вр. чл.20, ал. 2 от НК.

Според прокурора, налице е обосновано предположение, че Жеко Г. и Петър Й. са извършители на престъплението, в което са обвинени. Представителят на държавното обвинение е категоричен, че обвиняемите могат да се укрият или да извършат друго престъпление.

Съдът прие мотивите на прокурора и задържа под стража Жеко Г. и Петър Й.

Определението на Окръжен съд – Сливен може да бъде обжалвано пред Апелативен съд – Бургас.