Пеевски проговори за КТБ

53

ДПС внесе в Народното събрание промени в Закона за банковата несъстоятелност, инициирани заради фалита на КТБ, съобщи НОВА.Автори на закона са депутатите Йордан Цонев, Делян Пеевски и Хамид Хамид

Според вносителите с промените се дава правен способ да се върне разграбеното на държавата. Те настояват да се обявят за недействителни всички прихващания и вземания, по които не е имало действителни плащания. В законопроекта е разписано още, че КТБ е действало като финансова пирамида.

Делян Пеевски не отиде в Народното събрание за представянето на законопроекта.

„Има необосновани обвинения фалшификации и манипулации относно това, че Делян Пеевски участва в този процес. До момента на поставяне на банката под особен надзор той не е участвал нито в управлението на банката, нито в управлението на банковия надзор ”, заяви Йордан Цонев. „ Ако този законопроект бъде приет, синдиците ще могат да върна всички разграбени активи”.

Делян Пеевски изпрати съобщение до медиите, в което се казва, че никой не назовава истинския проблем, а именно , че имуществото, закупено с пари с произход КТБ, не може да достигне до масата на несъстоятелността”.

Премиерът поиска да огласят политиците, взели нерегламентирано пари от КТБ

„С изключение на ДПС, никой не предприе и нужните законодателни инициативи, нито предложи конкретни действия или мерки, за да се предотврати ограбването на активите, закупени с пари на банката.“