Мъжът, който изнасили собствената си дъщеря, влиза в затвора

82

По искане на Окръжната прокуратура в Силистра съдът взе мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо баща, блудствал с родната си дъщеря.

Уважено е искането на Окръжната прокуратура в Силистра да бъде взета мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо 50-годишния Ахмед Ю. от силистренското село Вокил, който е бил привлечен като обвиняем за извършване на действия с цел да възбуди или удовлетвори полово желание без съвкупление, предадоха от пресслужбата на Апелативна прокуратура – Варна за Нова Вест.

Блудствените действия Ахмед извършил с родната си дъщеря, която е на 13 години, при условията на опасен рецидив.

При проведения разпит обвиняемият обяснил, че няма спомени за случилото се, тъй като употребил голямо количество алкохол, но приел да е извършил престъплението, след като дъщеря му твърдяла това.

Обвиняемият Ахмед е осъждан многократно, като е бил условно предсрочно освободен от затвора. Първоначално той е бил задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия делото прокурор в Окръжната прокуратура в Силистра.

Престъплението, за което е привлечен като обвиняем, е тежко умишлено деяние по смисъла на наказателния закон и се отличава с изключително висока степен на опасност.

Наказанието за това престъпление е лишаване от свобода за срок от 5 до 20 години.