Мъж загина в катастрофа на пътя София-Перник, друг е с опасност за живота

54

Един от ранените при катастрофата край Владая все още е с опасност за живота

Общо трима от пострадалите при тежкия инцидент в понеделник вечерта са настанени в „Пирогов“.  Това съобщи пред NOVA директорът на болницата проф. Асен Балтов.

При инцидента бяха ранени 7 души. Един от тях почина няколко часа след катастрофата, съобщиха за NOVA от столичната болница „Токуда“, където лекарите се борили за живота на 41-годишния мъж.

Бусът – собственост на строителна фирма от Благоевград, се преобърнал, след като се ударил в мантинелата при изпреварване. Най-вероятно шофьорът е загубил контрол над превозното средство заради дъжда и мокрия път.

При катастрофата двама пътници изхвърчали на около 30 метра в близкото дере.

Двама ранени бяха откарани във Военно-медицинска академия. Те са в стабилно състояние.

Трима от пострадалите бяха транспортирани в „Пирогов“. Двамата от приетите там пациенти са били въведени в противошокова зала. Единият бил опериран по спешност.

„Единият е в тежко състояние, в реанимация, с тежка коремна травма, разкъсан черен дроб, опериран е по спешност, има и допълнително счупване на бедрена кост. Все още е с опасност за живота”, заяви проф. Балтов.

„Вторият пациент е на 53 години. Той е с гръдна травма, множество счупени ребра и счупване и увредени връзки на лакътната става. Третият пациент, който е в най-стабилно състояние, е със счупване на бедрената кост и извадено рамо. И тримата пациенти ще бъдат оперирани”, обясни шефът на „Пирогов”.

Движението в участъка на катастрофата беше временно ограничено. Нормализира се малко след 20.30 ч., когато Пътна полиция пусна за движение и двете платна на пътя.

Обходният маршрут бе през с. Горно Драгичево – с. Драгичево – кръстовище Драгичево.