Анита Мейзер остава за още 4 години и половина в затвора

34

Варненският окръжен съд призна Анита Ж. за виновна в това, че на 14.08.2016 г., във Варна, причинила смърт по непредпазливост на съпруга си Н.Д. Тя бе призната за виновна и за това, че на същата дата, в сградата на ОД на МВР – Варна, предложила подкуп – сумата от 30 000 евро на полицейски служител, за да не извърши действие по служба – да не я задържи по Закона за МВР при налични данни за извършено престъпление от НК.

Съдът й наложи наказание от 3 години и 6 месеца „лишаване от свобода“ за причинена смърт по непредпазливост. Четири години и 6 месеца „лишаване от свобода“ и глоба в размер на 8000лева е присъдата за предложен подкуп. Анита Ж. ще търпи най-тежкото от двете наказания, при първоначален общ режим в затворническо общежитие от открит тип.

Съдът зачита предварителното задържане на подсъдимата по настоящото дело, считано от 14.08.2016 г.

Анита Ж. е осъдена да плати обезщетение на наследниците на Н.Д. за претърпените неимуществени вреди в резултат на престъплението – сума в размер на 150 000 лева, ведно със законната лихва върху нея, считано от 14.08.2016 г., до окончателното й изплащане. Съдът отхвърли гражданския иск до сумата от 300 000 лв. като неоснователен. Анита Ж. ще трябва да плати и направените разходи по делото в размер на 9 816 лева.

Присъдата може да се обжалва или протестира пред Апелативен съд – Варна в 15-дневен срок от днес.