Учени посочват кои плодове могат да опазят сърцето ни здраво

92

Снимка: Shutterstock

Сърцето е един от най-важните органи на човека. За да се запази здравето на сърдечно-съдовата система, не е необходимо да се пият хапчета, по-добре е да се използват продуктите, които са ни дадени от природата. Каква храна може да донесе максимална полза на сърцето ви, ще ви кажем в този материал.

Изследванията в тази област са проведени от научни специалисти, работещи в Катедрата по кардиология на университета в Мюнхен. Те назовават продуктите, които облагодетелстват сърцето. Оказва се, че най-добрият източник за здравето на сърдечния мускул е авокадото.

Авокадото съдържа голямо количество витамини и мастни киселини, които поддържат правилното функциониране на сърцето. Авокадото може да нормализира кръвното налягане, да предотврати появата на исхемична болест, атеросклероза и инфаркт.

Също така предотвратява поява на атеросклероза и миокарден инфаркт. За висок холестерол помага нарът. Ако ядете грейпфрут веднъж седмично, липсата на фибри и витамините D, P, C, B1 ще бъде попълнена. Той ще укрепи съдовете и ще подобри работата на сърцето.

На хората се препоръчва да консумират повече ябълки. В края на краищата те съдържат полезен пектин, калий, фибри, витамини. Благодарение на това можете да допринесете за отличната работа на сърцето.

Учените отбелязват, че е необходимо да се консумират полиненаситени киселини за работата на сърцето. Те помагат да се регулира нивото на здравословните и вредни за холестерола на тялото.