Петокласничка написа жалба до Закрила на детето (СНИМКИ)

1095

Петокласничката от софийското 35-о СУ “Добри Войников” Теодора Божкова подаде жалба до Държавна агенция за закрила на детето заради тежките раници на учениците. Към своята жалба тя прилага и подписите на своите съученици от 5 “б” клас, които я подкрепят в мнението ѝ.

 

Снимка: Facebook

“Здравейте, госпожо Кънева, Вашето име го намерих на сайта на Държавна агенция за закрила на детето. Искам да подам сигнал за тежките раници на учениците. Мисля, че не е редно раниците, които носим всеки ден, да тежат по осем и повече килограма. Събрала съм подписите на моя клас за тази жалба, защото съучениците ми са съгласни с мен, че е вредно за здравето ни и за самите нас. Моля да направите нещо по въпроса с тежките раници”, пише в своята жалба Теодора, съобщава 24 часа.

Снимка: Facebook

Майка ѝ Лилия Нинова разпространява информация за действието на дъщеря си в социалните мрежи и дори преди 3 дни създава фейсбук групата “Да спрем гаврата на МОН с българските деца”. Тя има за цел да достигне до повече родители и загрижени за здравето на учениците и с общи усилия да се намери добро решение на проблема с тежките раници, което да бъде предложено на Министерството на образованието.