Задържаха мъжа, който нападна минувачи в Мюнхен

28

Няма данни инцидентът да има политически или религиозни мотиви

Мотивите на мъжа, нападнал в Мюнхен минувачи, не са свързани с тероризъм, съобщи на пресконференция представител на мюнхенската полиция, цитиран от ТАСС и Франс прес, предаде БТВ.

Няма данни инцидентът да има политически или религиозни мотиви.

Нападателят рани няколко души с нож в централната част на града.Извършителят е задържан, а пострадалите са в стабилно състояние.

Сред ранените няма наши сънародници, а конкретният мотив за нападението все още не е ясен, но се предполага, че става дума за психическо разстройство.

Извършителят е 33-годишен немски гражданин и е бил познат на органите на реда.

Вчера улиците на Мюнхен бяха огласени от вой на полицейски сирени.

На площад Розенхаймерплатц и в района около него неизвестен извършител атакува с нож хора на случаен принцип.

Нападнатите са осем души – румънец, италианец , както и немски граждани, сред които и 12-годишно дете. Няма тежко пострадали, четирима са с леки наранявания.

След близо 3-часова гонка с 500 служители на реда, извършителят е задържан. Той е познат на полицията за кражби, нанасяне на физически наранявания и наркотици.

„Няма съмнение, че задържаният е извършителят. Има различни доказателства, които са открити, сред тях е и ножът, с който е извършено престъплението”, съобщи Хубертус Андре, началник на полицията в Мюнхен.

От полицията благодариха за населението за адекватната реакция. Въпреки това притеснение сред обикновените хора има.

Подобен инцидент не е първият в Мюнхен. Миналата година в състояние на амок младеж уби девет души, а в началото на юни тази година мъж откри стрелба на жп гара като рани четирима.