Няма данни през повредената ограда да са преминали мигранти

28

Снимки: бТВ

Ремонтът на съоръжението, обявено преди дни от кабинета за стратегически обект и повредено от дъждовете в Странджа, ще продължи и през почивните дни.

Около 6 метра от оградата висят във въздуха, но самото съоръжение не е нарушено.

От „Гранична полиция” уверяват, че веднага след поройния дъжд са направили обход и са установили пробойните в оградата, но възстановяването им е започнало няколко дни по-късно, след като е станало възможно влизането на тежка техника в гората, предаде bTV, техен екип беше допуснат до най-пострадалата от дъждовете част от оградата по българо-турската граница.

Твърдят още, че дупките не са оставени без надзор и няма данни през тях да се промушили нелегални емигранти. Всъщност теренът е изключително труднодостъпен.

Още един подобен участък в момента се възстановява, а за да може да поеме голямото количество дъжд, се поставят по-големи тръби. При един от ремонтираните участъци водата, идваща отгоре, е съборила дори решетките на водостока, а пътят е бил буквално отнесен.

Вижда се, че участъкът е възстановен, така че изобщо не се забелязва къде е била пробойната. Отгоре е излят бетон, а основата е половин метър. Навсякъде в района на Малко Търново оградата изглежда така – два реда метална конструкция и бодлива тел по средата.