Google Chrome ще ви съобщи, ако гледате твърде много порно

232

Инкогнито функцията на Хром по принцип е създадена, за да могат хората тайно да купуват подаръци за близките си или за да търсят неща, които не искат никой друг да види. Но реално инкогнито прозорците се използват от много хора за гледане на порно.

Режимът инкогнито позволява да се сваля порно без да се оставят следи в паметта на компютъра. И изглежда от Гугъл са съвсем наясно с основната употреба на тази функция.

Ако отворите 100 инкогнито прозореца, на екрана ви се появява усмихнато или намигащо човече. Вместо брояча за отворени прозорци горе вдясно, потребителят вижда подхилкващия се емотикон.

На устройства с Андроид се появява намигащо лице, а при iOS юзърите се показва усмихнато човече.

Вероятно от Гугъл се шегуват с редовните ползватели на функцията инкогнито, но не е съвсем ясно защо се появяват усмихнатите емотикони.

Възможна причина е, че приложението не е предвидено за отваряне на повече от двуцифрена бройка прозорци и вместо броячът да достигне трицифрено число, се появява усмихнато лице.

Това е само една от скритите изненади на Гугъл Хром, известни като „великденски яйца“.

Ако напишете в търсачката „гугъл през 1998“, ще бъдете прехвърлени директно към първоначалната версия на търсачката.

Друг забавен трик е играта, която можете да играете, докато чакате да ви се зареди бавна страница. При натискане на спейс клавиша се появява динозавър, с който да играете, като го карате да пескача препятствия.

Гугъл Хром има още доста скрити функции, с които вероятно предстои да се запознаем.

Източник: Independent.co.uk

Превод и редакция: „Нова Вест“