Французинът Александър, за когото се представяше Спас от Кочериново проговори пред България

32

Снимка: бТВ

Французинът Александър Мартинез, чиято самоличност открадна измамникът Спас Василев от Кочериново, проговори за пръв път пред България.

Разплитането на мащабната измама със самолетни билети във „Фейсбук” продължава, предаде bTV.

Това не е Александър Николов, а Александър Мартинез. Повече от четири години Спас Василев е крал негови снимки, за да изгради убедително фалшивата си самоличност.

За съжаление разбрах, че съм звезда в България. Разбира се, в началото бях в шок, защото това е нахлуване в моето лично пространство. И след това… не знам, още съм шокиран.

Разбрах, че той е използвал моите снимки, за да измисли свой живот и е ограбил хора. Това, което знам. Не говоря български. Използвам превод през „Гугъл”, но не се разбира добре. Не се случва подобно нещо, дори във Франция. Не знам какво да ви кажа.

Това е нещо непознато и за семейството ми, и за приятелите ми. Все още проверяваме как е станало всичко това. Не мога да си спомня да съм срещал това момче. Не знам дали някога съм го виждал. Казахте ми, че той е работил в самолетната индустрия също.

Може да сме се засекли някъде на летището или другаде и да не помня“, казва още Александър. „Не знам този човек виновен ли е за всичи неща, в които го обвиняват.

Не мисля, че е доказано, че е виновен. Всеки е невинен до доказване на противното. Така че, все още няма да коментирам това. Аз не го съдя в момента, но разговарях с адвоката ми да предприемем ли нужните действия. Не съм адвокат и не познавам добре законодателството. Разчитам на него, за да се справя с това.

Не знам какъв точно е размерът на парите, които е взел от измамата, но това е ужасно“, споделя още французинът. „Съжалявам за това, което се е случило на жертвите и ги подкрепям“, каза Мартинез и обяснява, че въпреки кражбата на самоличността му, ще продължи да използва „Фейсбук”.

„Това е просто медия, социална мрежа. Той е това, което е. Всички знаем какво представлява. Бях в опасност там, но не „Фейсбук” прави престъпленията, хората ги правят“, казва Мартинез, който е на на 42 години и че живее в Париж. От години работи в авиосектора и е категоричен, че не познава Спас Василев от Кочериново.