Пътни полицаи: Намаляват пътнотранспортните произшествията с мотористи

23

Намаляват пътнотранспортните произшествията с мотористи. ​Това отчетоха пътни полицаи и представители на столични мотоклубове в края на мотосезона, провел се под мотото „Не на агресията на пътя“.

Благодарение на общите усилия за промяна в културата на шофиране, призивите за толерантно поведение на пътя и предприетите мерки за контрол по Закона за движение по пътищата се наблюдава намаляване на пътнотранспортните произшествията с мотористи, съобщават от МВР.

Това бе отчетено на среща днес в отдел „Пътна полиция“ – СДВР между пътни полицаи и представители на столични мотоклубове по повод предстоящото на 21 октомври закриване на „Мотосезон- 2017”.

Данните за изминалите месеци показват, че са по-малко и ранените и загинали при катастрофи с мотори. От началото на тази година до 15 октомври са регистрирани 102 пътни инцидента с мотористи, при които са загинали четирима водачи и един пешеходец, ранените са 103-ма, от тях 95 са управлявали мотоциклет. За същия период на 2016 г. произшествията са 118, с петима загинали мотористи, един пешеходец и ранени 124, от които 102-ма водачи на мотоциклети.

Комисар Тенчо Тенев, началник на отдел „Пътна полиция“- СДВР напомни още веднъж основното правило за безопасност на пътя: „Всички участници в движението да спазват правилата и да бъдат толерантни един към друг“. В този смисъл бе и апелът на президента на столичен мотоклуб „Джентълмен” Иван Саздов – взаимно уважение на пътя, дисциплина и самоконтрол.