Безумни събития взривиха социалната мрежа. Едно от тях е масов бой с праз лук

82

Снимка: Фейсбук

Организиране на безумни събития буквално залива Фейсбук. Организатори предлагат срещи за бъркане в очите, масово самозадоволяване и ред други идиотщини. За голяма част от обявените мероприятия вече са се записали много хора, пише в. „България днес“.

Масов бой с праз лук се очаква да събере хиляди хора във Велико Търново! Над 10 000 души са обявили интерес към едно от най-шантавите събития, които някога е организирано във фейсбук.

Социалната мрежа буквално „кипи“ от агресивното мероприятие, което е обявено за 24 октомври. Малки и големи се „въоръжават“ с продълговатия зеленчук и се стягат за битка. Боят си има и правила – ударите в слабините, лицето и гърлото са забранени. „Нека най-тъпият победи“, апелират организаторите на гладиаторския дуел. Коментарите по темата са хиляди, но има и силно любопитни въпроси – дали глави кромид лук може да бъдат използвани като гранати.

През последните дни се появи информация, че събитието може да бъде забранено. Затова за всеки случай се появи ново велико мероприятие – гражданска война с праз лук. Тя е обявена за 31 декември в крепостта „Царевец“, отново в старопрестолния град. Но слухове и забрани едва ли ще спрат ентусиастите, които са готови да тръгнат от всички краища на България, за да участват в шантавата битка.

Хахавите събития обаче не спират до тук. Над 4000 души се стягат за масово жулене на ракия на 15 ноември край НДК. „Без ракия няма оправия“. „Водата съдържа микроби, приятели!“, е лозунгът за масовото пиянстване. Точно седмица по-рано в столичен мол ще има групово извиване на зърна.

Едва 200 души са потвърдили, че ще отидат, и това има своята логика – болката е твърде голяма за подобна кауза. Още тази събота, отново край НДК, се подготвя масово бъркане с химикалки в очите. Над 6000 души са готови за предизвикателството въпреки ясното уточнение от организаторите, че „правила няма“.

Групово мазане с антиейдж крем за възвръщане на девствеността, масова мастурбация в магазин в Бургас и ходене по голяма нужда пред парламента са сред най-просташките събития, които циркулират във фейсбук, но въпреки това се радват на доста сериозен интерес. Предполага се, че голяма част от обявените събития са просто шеги или опит да се привлече вниманието на обществото върху даден проблем и да няма никакво събитие.