17 години затвор за изверг, изнасилил собствената си дъщеря

38

По внесен обвинителен акт на СГП съдът постанови осъдителна присъда от 17 години „лишаване от свобода“ спрямо мъж за блудство и изнасилване на собствената му дъщеря

Днес, 18.10.2017 г., Софийски градски съд (СГС) постанови осъдителна присъда от 17 години „лишаване от свобода“ по внесен от Софийска градска прокуратура (СГП) обвинителен акт спрямо Явор Димитров за извършени от него блудство и изнасилване, осъществени в условията на продължавана престъпна дейност. Това предадоха от прокуратурата на РБ за Нова Вест.

На 26.04.2017 г. СГП е предала на съд Явор Димитров за осъществени от него множества престъпления спрямо половата неприкосновеност на малолетната му дъщеря.
В хода на разследването е установено, че през 2013 г. съпругата на Явор Димитров го напуснала, като оставила при него трите им малолетни деца – две момчета и по-голямата им сестра.

В периода от лятото на 2013 г. до неустановена дата през месец януари 2017 г. в гр. София, кв. “Панчарево“, кв. „Горубляне” и кв. „Христо Ботев” Димитров многократно извършвал блудствени действия с цел да възбуди и удовлетвори полово желание без съвкупление по отношение на дъщеря си (под 14 години към онзи момент), като я принуждавал към това със сила.

Въпреки съпротивата на детето в периода след 18.04.2014 г. до 2015 г. в гр. София, кв. “Панчарево“ и кв. „Горубляне” Явор Димитров два пъти осъществил с нея полов акт против волята и’, като я принудил към това със сила и заплашване.

Димитров е признат за виновен за упражняваното на системно сексуално насилие спрямо малолетното момиче и му е наложено едно общо най-тежко наказание в размер от 17 години лишаване от свобода, което да изтърпи при първоначален ‚строг“ режим.

Съдът е признал и в цялост предявения от дъщеря му граждански иск, в размер на 80 000 лв.