Отложиха делото на убиеца на Яна Кръстева

302

Кадър:NOVA

На финала на делото за убийството на Яна Кръстева в Борисовата градина единственият подсъдим, Николай Русинов-Чеци, се отказа от адвокатите си.

Това стана причина разглеждането на процеса пред Върховния касационен съд да бъде отложено, предаде БНР.

Реакцията на Русинов беше отговор на искането на защитниците му за отлагане на делото заради ангажиментите им в друг процес – този срещу групата на Килърите. Тримата върховни съдии не се съгласиха с искането и решиха да дадат ход на делото, което Чеци определи като „извиване на ръце“, заради което поиска нов адвокат. Така в крайна сметка се стигна до поисканото от вече бившите му защитници отлагане.

Делото за жестокото убийство на Яна Кръстева през лятото на 2011 година стига за втори път пред последната съдебна инстанция. Преди две години Върховният касационен съд го върна, като преди това Русинов получи доживотна присъда от Софийския градски съд, която пък беше намалена на 20 години затвор от Апелативния.

От новия състав на Върховния касационен съд Русинов иска оправдателна присъда или връщане на делото на прокуратурата заради процесуални нарушения, а родителите на Яна и прокуратурата – затвор до живот.

Следващото заседание е на 15 декември.