Италианец изпрати писмо до министъра на здравеопазването: Благодаря ти, че оказа първа помощ на брат ми

189

Снимка: Министерство на здравеопазването

Директорът на болнична мрежа Централна Тоскана и медицински директор на болница „Сан Джузепе“ в Емполи Лука Нарди разговаря с проф. Николай Петров.

Директорът на Централна Тоскана (болници Флоренция, Пистоя, Прато, Емполи и др.) и медицински директор на болница „Сан Джузепе“ в Емполи Лука Нарди разговаря вчера с проф. Николай Петров, за да изкаже благодарността си за оказаната от министъра медицинска помощ за брат му Джовани Нарди, който почина миналия понеделник във ВМА. Джовани Нарди е италианският гражданин, на когото министърът на здравеопазването оказа първа помощ в повиканата линейка пред сградата на Министерството на здравеопазването, съобщиха от здравното министерство, пише 24часа.

Лука Нарди, директор на болнична мрежа в Централна Тоскана изпрати трогателно писмо до проф. Николай Петров след смъртта на брат му в София
Припомняме, че в понеделник 9 октомври Джовани Нарди се е почувствал зле пред сградата на здравното ведомство, повикана е линейка, а министър Петров помогна на спешния екип. поемайки сърдечния масаж на пациента по пътя към ВМА.

Вероятно това е едно от малкото писма, в което близки на починал пациент оценяват грижите, които са положили лекарите в желанието да спасят човешки живот.

В това трагично събитие ме успокоява фактът, че моят брат е починал на един много красив площад, в един прекрасен град, в ръцете на най-добрия лекар на България„, пише Лука Нарди.

Италианското семейство благодари на всички хора, които са били близо до Джовани. защото човешките и професионалните ценности, които са проявили в този момент са много повече от техните задължения.

Писмото е качено в сайта на здравеопазването.