Защо семейство остави колата си една година на наказателен паркинг (Снимка)

26

Мъж и жена от Благоевград не успяха цяла година да си приберат автомобила от наказателния паркинг, намиращ се в града.

Според тях той е бил вдигнат неправомерно. Ето защо започнали съдебни дела по време, на което колата им била задържана на паркинга, пише Nova.

Преди около година паркираният автомобил на семейство Домозетски бил вдигнат от паяк и репатриран в наказателен паркинг. Така сагата за Силвия и Димитър започва.

Горд собственик на репатриран автомобил и може би единственият, който реши да не си взима колата, докато не се реши проблемът правилно ли са ми репатрирали колата или неправилно”, казва Димитър.

Историята на репатрирането тръгва от паркирането пред дома на семейството.

Това е поредното вдигане на нашата кола оттам и не само на нашата. И в момента има паркирани коли та. В момента, в който решат,че трябва да освободят мястото, вдигат, хората идват, плащат си, освобождават си колите и същите автомобили се паркират пак на същото място”, обяснява Силвия.

Домозетски смятат, че паркирането им не било в нарушение и завеждат дело срещу общинската фирма “Паркинги и гаражи“. Година по-късно го печелят. Върховният административен съд отменя и глобата им за репатриране.

Въпреки че за загубили делото, от общинското дружество се смятат за правите в спора.

Според съда те са нарушили Закона за движение по пътищата и наредбата, но пък нашите служители са нямали право да ги санкционират, така че аз мисля, че ние сме правата страна, но ще се съобразим с решението на съда”, казват от „Паркинги и гаражи”.

Така след година в наказателния паркинг Силвия и Димитър ще приберат семейния си автомобил.